رسانه اینترنتی دیدوشنو
0

5 روش افزایش بهره وری برای افرادی که سرشان شلوغ است

5 روش افزایش بهره وری برای افرادی که سرشان شلوغ است
بازدید 1194

پنج روش افزایش بهره وری برای افرادی که سرشان شلوغ است

مانند هر شخص دیگری، من نیز هر روز با حواس‌پرتی و افکار مزاحم مبارزه می‌کنم زیرا کارهای اصلی بسیاری وجود دارد که باید انجام دهم. اما همیشه سیلی از مسائل جذاب وجود دارد که کنجکاوی‌ام را تحریک می‌کنند، مثل ویدئوی بامزه‌ای در صورت‌بوک، نوشته‌ی علمی‌ی جالبی در توئیتر یا این که حتی پست الکترونیک جدید‌ای در پوشه‌ی ایمیل‌های دریافتی! اگر می‌خواهید با 5 شیوه افزایش بهره‌وری برای اشخاصی که سرشان شلوغ میباشد، آشنا شوید، ادامه‌ی این نوشته ی علمی را از دست ندهید! نبرد برای تمرکز، یک کدام از کارهایی میباشد که هر روز انجام می ‌دهم و این نبرد هیچوقت تمامی ندارد! به همین دلیل مدام کنجکاو بودم که بعضی اشخاص چطور روی مسائل خیلی اساسی تمرکز می‌نمایند، کاری را که آغاز کرده‌اند به نقطه پایان می‌رسانند و بهره‌وری‌شان را افزایش می‌دهند. گفته می‌شود هر شخص معمولی در طول روز 70/000 فکر در سر دارد و اگر یاد نگیریم چطور افکارمان را سامان‌دهی کنیم، این افکار می‌توانند بهره‌وری‌مان را نابود کنند. زمانی که در قبال گردباد افکارمان تسلیم می‌شویم، ذهن‌مان به هم می‌ریزد و هر چه بیشتر این افکار مزاحم را نشخوار کنیم، توان بیشتری به آن ها میدهیم. نکته‌ی اصلی اینجا است که بیشتر افکار ما فقط «فکر» هستند، خیر «حقیقت»! زمانی که خودمان را در موقعیتی می‌یابیم که موارد منفی، گم راه‌کننده و بدبینانه‌ای را که صدای درونمان می‌گوید اطمینان میکنیم، آنگاه کاهش سرعتِ حرکت افکارمان بسیار سخت خواهد شد. این عمل به «هوش هیجانی» (EQ) نیاز دارد (می‌توانید با انجام امتحان‌هایی، هوش هیجانی‌تان را بسنجید).

به تازگی در پژوهشی که در «انستیتوی ملی» امریکا پیرامون «سالمندی» انجام شده است ، دانشمندان به‌این نکته پی برده‌اند که بی‌نظمیِ ذهن نه‌تنها منجر میشود که احساس بدی داشته باشید، بلکه حقیقتا برای‌تان زیان هم دارد. ذهن بی‌نظم به استرس بالا، احساسات منفی مزمن و بروز واکنش‌های ناگهانی منجر می شود. این حالت‌ها بهره‌وری را از بین میبرند و باتلاقی از مشکلات سلامتی مانند اضافه وزن، بیماری‌های قلبی، اختلال خواب و سردردهای میگرنی ایجاد می‌کنند. «ادوارد هالووِل» درمانگری که در مورد مسائل «آشفتگی ذهنی» به افراد کمک می‌کند، آنچه را که برای فردِ درگیر با هزاران فکر مزاحم، رخ می‌دهد، این‌گونه توصیف می‌کند: «چنین فردی اندیشه‌های ناگهانی دارد و با عصبانیت به سوی نتیجه‌گیری می‌شتابد. انعطاف‌پذیری، احساس شوخ‌طبعی و توانایی سروکله زدن با ناشناخته‌ها را از دست می‌دهد. «اصل مطلب»، اهداف و ارزش‌هایی را که به آنها باور دارد را از یاد می‌برد. او هم‌چنین خلاقیت و توانایی تغییر برنامه‌ را از نیز دست می‌دهد.» از سوی دیگر، یک ذهن منظم و سازمان‌یافته در حالتی «روان» یا «غوطه‌ور» قرار دارد. «روان بودن» یا «غوطه‌ور بودن» حالتی رضایت‌بخش از تعادل است که شما به طور کامل در کاری غرق می‌شوید و از افکار مزاحم دور هستید.

 غوطه‌ور بودن باعث می‌شود که از کارتان لذت ببرید و در اوج توانایی‌هایتان فعالیت کنید. تحقیقات نشان می‌دهند عده ای که در حالت «غوطه‌وری» فعالیت می‌کنند، 5 برابر بیش از سایرین بهره‌وری دارند. «راینر ماریا ریلکه»، شعر سرا و کتاب داستان‌نویس دارای شهرت آلمانی گویش می گوید:
به‌دنبال رویه‌هایی ارائه می شوند که برای نظم و سامان‌دهی ذهن، غوطه‌ور شدن و قدم نهادن در مسیر صحیح منفعت‌وری در زمان روز، به عمل میایند:

گام اول: حد نصاب از بحران‌های فعالیتی را که جاری ساختن می‌دهید، دربیابید

هنگامی که سعی می‌کنید کاری را انجام دهید، اگر آن کار خیلی ساده یا خیلی چالش‌برانگیز باشد، از دست دادن تمرکز و تسلیم شدن به افکار مزاحم بسیار آسان است . ما با چالش‌های مناسب رشد می‌کنیم، یعنی چالشی که به ما انگیزه بدهد و نه آنقدر طاقت فرسا باشد که مضطرب‌مان کند، نه آنقدر ساده که کسل‌کننده شود. هنگامی باآگاهی و محتاطانه کاری را انتخاب می کنید، شانس‌تان را برای غوطه‌ور شدن در آن افزایش می‌دهید.

گام دوم: کنترل احساسات‌تان را در دست بگیرید

با اینکه کنترل هیجاناتتان نسبت به مسائل متفاوت غیر ممکن میباشد، ولی در دست گرفتن اینکه در قبال آن‌ها چه گونه واکنش نشان دهید، کاملا دست خودتان میباشد. اولا، می بایست در ارتباط اینکه چه احساسی دارید و چرا، با خودتان صادق باشید. از اینجا به بعد، هدایت هیجاناتتان به سمت رفتاری که خودتان می خواهید، راحت‌تر خواهد بود. کلید این فعالیت تشخیص و اسم‌گذاری هیجاناتی میباشد که تجربه میکنید. اختصاص دادن کلمه‌ها به چیزی که احساس می‌کنید، عواطف‌تان را ملموس می‌کند و از ابهامشان می‌کاهد. این به شما یاری می‌کند تا آرامش پیدا نمائید، چیزی را که پشت حس‌تان وجود دارد، درک نمایید و پیش بروید. در صورتی‌که عملکرد فرمایید هیجان‌تان را خفه نمایید و بدون آن از عهده‌ی کارتان برآیید، این فعالیت آهسته‌آهسته، شمارا از پای درمی‌آورد و تمرکزتان را از بین می‌برد.

گام سوم: تمرکزتان را نگهداری نمایید

کلیه‌ی ما با احساس ناامیدیِ تلف کردن تمرکز، درست وقتی که فراهم‌ی ایفا کاری هستیم، آشناییم. ذهن‌تان برای غرق شدن بی نقص در یک عمل، به فرصت نیاز داراست. مطالعات آرم داده‌اند که ۵ تا ۲۰ دقیقه ارتفاع می‌کشد تا افراد تمرکز پیدا کنند. اگر خودتان را مجبور فرمایید که ۲۰ دقیقه سوای حواس‌پرتی و مزاحمت، در کاری ایستادگی کنید، احتمال اینکه بتوانید تمرکزتان را نگهداری نمائید و در آن کار غوطه‌ور شوید، بسیار بیشتر خواهد بود. بهترین شیوه برای این عمل شکاف یا این که خاموش کردن مجموع وسیله‌هایی هست که معمولا حواس‌تان را پرت می‌کنند، مانند تلفن، نشانی اینترنتی، شبکه‌های اجتماعی. بعد حواس‌تان به ساعت باشد تا برای ۲۰ دقیقه هیچ کاری به جز وظیفه‌ی اصلی‌تان را جاری ساختن ندهید، حتی در حالتی‌که خیلی هم کار نکنید. شانس این وجود دارااست که هنگامی از این قرار ۲۰ دقیقه‌ای عبور کردید، احوال بهتر خواهد شد.

گام چهارم: استراحت کنید

بدن و مغز ما برای مقطع‌های کاری زمانبر برنامه‌ریزی نشده‌اند. با اینکه ممکن میباشد بی‌وقفه پشت میز نشستن به بازه هشت ساعت شایسته ترین رویکرد برای اجرا تمامی شغل های‌تان به نظر بیاید، ولی این عمل احتمالا به ضررتان هست. مطالعه‌ها نشانه داده‌اند که پُرثمرترین زمان‌های کاری به طور ۵۲ دقیقه عملِ بی‌وقفه و آن‌گاه ۱۷ دقیقه استراحت می‌باشند. با اینکه برنامه‌ریزیِ بدین محکم و رنج شاید چندان واقع بینانه نباشد، برای اکثر اشخاص، همین که به حافظه داشته باشند که گهگاهی استراحت نمایند، کافی میباشد. فقط لازم میباشد مطلقا تعدادی استراحت کوتاه در زمان روز برای ‌خودتان در نظر بگیرید.

گام ۵: مجدد به کارتان برگردید

زمانی که استراحت کردید، بایستی تمرکزتان را مجدد به وظایفتان بازگردانید. فرقی نمی‌نماید که قبل از استراحت‌تان چقدر «غوطه‌ور» بودید، گاهی میبینید که هنگامی میخواهید تمرکز فرمائید مجدد می بایست از خانه‌ی اول‌ آغاز نمایید. برای بازیابی دوباره تمرکزتان و رجوع به کارتان، به ویژه وقتی که برای غرق شدن در فعالیت نقص‌ دارید، می بایست افکارتان را با تعقیب کردن قدم‌های یک تا چهار، مجدد سامان‌دهی فرمائید. سرانجام درمی‌یابید که برگشتن به جریان فعالیت بعداز استراحت، شدنی میباشد، البته تنها می بایست به صورت هدفمند اجرا شود.

جمع‌بندی

سامان‌دهی ذهن‌تان برای تجربه‌ی «غوطه‌ور شدن» خیلی دشوار نیست، اما به توجه و مراقبت نیاز دارد. هر زمان که نیاز به انجام کار بیشتری دارید، می‌توانید به این ۵ گام تکیه کنید.

ممنون از اینکه با ما همراه بودید دیدگاه و تجربیاتتان را درباره این موضوع با ما و دیگر مخاطبان دیدوشنو به اشتراک بگذارید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Solverwp- WordPress Theme and Plugin