رسانه اینترنتی دیدوشنو
0

نقش اعتماد به نفس در موفقیت چیست؟

نقش اعتماد به نفس در موفقیت چیست؟
بازدید 815

نقش اعتماد به نفس در موفقیت چیست

اعتماد به نفس یعنی انسان به توانایی و توانمندی خود ایمان داشته باشد و بداند که می تواند کار یا فعالیتی را به نحو مطلوب انجام دهد و به موفقیت و پیشرفت نیز برسد. خود باوری یا اعتماد به نفس عامل پیشرفت و توسعه انسان است اگر کسی به داشته ها و توانایی های خود باور نداشته باشد به طور حتم نمی تواند موفق عمل کند. شاید این سوال به ذهن برسد که نقش اعتماد به نفس در موفقیت چیست؟

چگونه اعتماد به نفس به موفقیت کمک می کند؟

اعتماد به نفس یک عمل اکتسابی است و انسان می تواند آن را از طریق یادگیری و کسب تجربیات بدست آورد. مهم ترین دوره زندگی انسان، کودکی است و در این دوره کودکان اعتماد به نفس را از طرق مختلف کسب می کنند. خیلی از افراد با داشتن اعتماد به نفس و خودباوری به موفقیت های زیادی در تحصیل و کار دست یافته اند در حالی که بسیاری از افراد به دلیل نداشتن این خصیصه پیشرفت و موفقیتی در زندگی بدست نیاورده اند.
اعتماد به نفس و خودباوری از راه های مختلفی قابل شناسایی و دست یابی است. رفتارهای کم اهمیت و پیش و پا افتاده می تواند به انسان خودباوری و اعتماد به نفس دهد. برای مثال شیوه راه رفتن از ویژگی های تشخیص فرد با اعتماد به نفس از فرد دیگر است. هنگام پیاده روی و راه رفتن، سرتان را بالا نگه دارید یا در هنگام نشستن، صاف بنشینید یا در همین موقعیت، اندکی شانه هایتان را عقب ببرید تا کمرتان صاف باشد .حتی نوع لباس پوشیدن نیز در اعتماد به نفس افراد نقش موثری دارد. فردی که تصور می کند که لباس مرتب و مناسبی دارد احساس بهتری نسبت به خود و زندگی اش خواهد داشت و همین تفکر او را نسبت به خودش امیدوارتر می کند اگر نسبت به کار و حرفه و زندگی تان احساس خوبی داشته باشید اعتماد به نفس شما بالاتر می رود.
در تعامل و گفت و گو با دیگران سعی کنید با قاطعیت صحبت کنید و مثبت اندیش باشید. فکر کردن به چیزهای خوب و آنچه که شما را نشاط می بخشد اعتماد به نفس شما را افزایش می دهد. افراد برای افزایش اعتماد به نفس و خودباوری باید فعالیت ها و تحرکات خود را بیشتر کنند. این حرکت باعث می شود که تجربیات زیادی کسب کنید و همین موضوع توانایی و توانمندی شما را بیشتر از قبل می کند.
کسانی که مهارت زیادی در حرفه خود دارند از اعتماد به نفس زیادتری نسبت به همکاران خود برخوردار هستند و برعکس افرادی که کمتر در کار خود مهارت دارند، با شک و تردید و اعتماد به نفس کمتری به فعالیت ادامه می دهند. آماده بودن از جمله راه های رسیدن به خودباوری است. افرادی که برای انجام دادن کاری آماده هستند بهتر می توانند کارهای خود را انجام دهند وهمین موضوع باعث می شود که اعتماد به نفس بیشتری کسب کنند.

سخت گیری نکنید

دوره کودکی زمان شکل گیری شخصیت افراد است از این رو هر رفتار و برخوردی می تواند در سرشت و نهاد او تاثیرگذار باشد. سخت گیری های غیرضروری یکی از عوامل کاهش اعتماد به نفس و خودباوری در کودکان است. اساس اعتماد به نفس از دوره کودکی در ذهن و نهاد انسان شکل می گیرد و بدست آوردن این ویژگی به شرایطی وابسته است که مهم ترین آن، سخت گیری نکردن کودکان است. کودکانی که با محدودیت کمتری روبرو هستند از اعتماد به نفس و خودباوری بیشتری برخوردارند و در مقابل بچه هایی که در خانواده، با محدودیت زیادی مواجه هستند از اعتماد به نفس کمتری بهره مند هستند. حرف شنوی و تسلیم بودن محض در خانواده و هر مکان دیگری، کودکان را از خودباوری دور می کند و این دسته از بچه ها هرگز نسبت به توانایی و توانمندی خود آگاه نمی شوند.
چنین کودکانی در بزرگسالی به توانایی ها و توانمندی های خود باور ندارند و همین مساله باعث می شود که همواره در زندگی با مشکل روبرو شوند.

ترس به خود راه ندهید

برای حضور در جمع و ارائه فعالیت های خود نباید به خود ترس و هراس راه دهید. اگر ترس بر شما غلبه کند به طور قطع نمی توانید مهارت های خود را بروز دهید.
والدین و خانواده ها نسبت به توصیف کودکان خود از کلمات و واژه های مثبت استفاده کنند و از هرگونه برچسب زدن و بر زبان آوردن کلماتی مانند بی مصرف و بی ملاحظه خودداری نمایند. و بجای این واژه ها از کلمات «من به تو افتخار می کنم»، « ما را سرافراز کردی» یا « تو می توانی» استفاده کنیم .سعی کنیم با افرادی که اعتماد به نفس بالایی دارند بیشتر ارتباط برقرار کنیم چون باعث می شود که به صورت اکتسابی رفتار آنان را یاد بگیریم و ناخودآگاه آن را بروز دهیم. تحرک داشتن و ورزش کردن باعث می شود که انسان قوی تر و نیرومندتر شود و همین عاملی می شود که انسان اعتماد به نفس بالایی کسب کند.

برای خود هدف تعیین کنید

انسان برای انجام هر کاری باید دارای هدف و انگیزه کافی باشد. نداشتن این مهم می تواند فرد را در هر زمانی از کار بازدارد یا به سستی آن را ادامه دهد.

اهداف فقط نمی تواند بزرگ باشد بلکه انجام کارها و اهداف کوچکتر نیز می تواند اعتماد به نفس انسان را افزایش دهد. وقتی انسان کاری هرچند کوچک را انجام می دهد به طور طبیعی حس بهتری نسبت به خود پیدا می کند و این حس در انجام کارهای بزرگتر نیز می تواند سرمنشای موفقیت های بیشتر و اعتماد به نفس افزون تری شود.

پرورش اعتماد به نفس در کودکان

اعتماد به نفس در دوره کودکی باید رشد یابد و در این زمینه نقش والدین و خانواده ها بیش از هر کس دیگر اهمیت پیدا می کند. تقویت و تمرین اعتمادبه نفس در کودکی باعث می شود که همین کودک در بزرگسالی برای رفع مسایل و چالش های زندگی خود با توانایی و مهارت بیشتری برخورد کند.
داشتن اعتماد به نفس، لذت زندگی را برای انسان چند برابر می کند و همین روحیه باعث می شود که فرد از افسردگی فاصله بگیرد و فرد شاداب و بانشاطی در زندگی باشد.
افرادی که اعتماد به نفس دارند مهربان تر و با نشاط تر هستند و این روحیه را به دیگران نیز انتقال می دهند. کودکان خود باور، در برقراری ارتباط با همشاگردی ها و همسالان خود با مشکل روبرو هستند و این مساله به دوری آنان از جمع منجر می شود.
امیدوار نبودن به آینده، عدم توانایی در تصمیم گیری، هراس از انجام کارهای جدید و خود را ناتوان و حقیر دانستن از علائم کمبود اعتماد به نفس در کودک است.

سخن آخر

داشتن اعتماد به نفس و خودباوری نقش مهمی در زندگی هر انسانی دارد زیرا چنین فردی علاوه بر پیشرفت و موفقیت، از موقعیت های جدید و ملاقات با افراد جدید هراس ندارد و به راحتی می تواند خواسته های خود را بیان کند و نتایج دلخواه را هم کسب کند. افراد خودباور روراست تر و کم حرف تر هستند و در عین حال بیشتر عمل می کنند. این افراد منطقی تر فکر می کنند و به موفقیت فکر می کنند. همین ویژگی ها آنان را به کامیابی و موفقیت بیشتر رهنمون می کند. برای رسیدن به خودباوری باید الگوهای مناسبی را پیدا کرد و براساس رفتارهای آن به چنین مرتبه ای رسید.

ممنون از اینکه با ما همراه بودید دیدگاه و تجربیاتتان را درباره این موضوع با ما و دیگر مخاطبان دیدوشنو به اشتراک بگذارید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Solverwp- WordPress Theme and Plugin