رسانه اینترنتی دیدوشنو
0

تکنیک های مدیریت زمان، اضطراب زمانی چیست؟

تکنیک های مدیریت زمان، اضطراب زمانی چیست؟
بازدید 910

با اولویت بندی از اضطراب زمانی خود بکاهیم

احساس از دست دادن زمان؛ باعث بروز اضطراب می شود. دانشجویی که به زمان کنکور نزدیک می شود؛ احساس می کند که دارد تمام روزها و دقایق و ثانیه ها را از دست می دهد و گذشت زمان برایش زجر آور می شود. اگر با بهره گیری از مدیریت زمان توانسته باشد از روزها و فرصت های گذشته اش استفاده کند؛ این اضطراب به حداقل می رسد.
اگر دوست دارید از اضطراب و استرس بیشتر بدانید، دوره مدیریت استرس توانا را دوست خواهید داشت.
آیا زمان از میان دستان تان پرواز می کند؟!
این احساس معمولا خاص افراد پرکار و پر مشغله ای است که باید مدت زمانی محدود؛ کارهای زیادی را انجام دهند. مانند مدیران؛ خانم های خانه دار و دانشجویان که معمولا باید در مدت زمان معینی پروژه هایی را به اتمام برسانند و موفقیت و عدم موفقیت آن ها بستگی به هنر آنان در استفاده از زمان دارد. این قبیل افراد در زمان های خاص به اضطرابی کم و بیش آزار دهنده دچار می شوند.
به نظر شما برای استفاده بهتر و مدیریت بهتر زمان از چه تکنیک هایی می توان استفاده کرد؟!
گام های زیادی برای مدیریت و استفاده بهینه از زمان وجود دارد که با هم به بررسی آن ها می پردازیم.

کارهای خود را اولویت بندی کنیم و روی کاری که اهمیت بیشتری دارد تمرکز کنیم . انجام چند کار در یک زمان؛ مساله است که ما را به لحاظ زمانی دچار محدودیت می کند. می توانیم در طول روز مدتی را صرف خواندن اخبار کنیم؛ ولی این کار چقدر برای ما ضروری است؟! مسلما انجام این کار به قیمت انجام نشدن کارهای مهم دیگر تمام می شود. ما به عنوان یک مدیر؛ نامه های زیادی داریم که باید مطالعه کنیم؛ در جلسات متعددی باید حضور داشته باشیم؛ به سوالات کارمندان مان پاسخ دهیم و صدها مسئولیت دیگر را به عهده بگیریم. پس صبر کنیم و فعلا روزنامه خواندن را فراموش کنیم. به همین ترتیب؛ به عنوان یک خانم خانه دار وظایفی مانند نظافت منزل؛ آماده کردن غذای بچه ها؛ خرید و … به عهده ی شماست. تصور کنید ساعت یازده و نیم صبح است. دخترتان را باید ساعت دوازده از مهد کودک به خانه بیاورید و ساعت یک پسرتان به خانه می آید. هنوز ناهار را آماده نکرده اید؛ رخت خواب ها همان طور که بچه ها صبح از آن بیرون آمده اند باقی مانده و نزدیک به دوساعت است که با دوست تان تلفنی صحبت می کنید و به درد دل های او گوش می دهید. ناراحت نشوید مطمئنم این تصویر شما نیست!

فهرستی از کارهای خود تهیه کنیم

فعالیت های روزمره مان را بنویسیم.این کار به ما کمک می کند که وقت خود را به بهترین شکل ممکن تقسیم کرده و آهن زمان را در دستان خود نرم کنیم. حتما برای تان جالب است که بدانید چه مدت از روز را به خنده و صحبت با همکاران و دوستان تان می گذرانید و چه مدت را واقعا کار می کنید؟!

تمرین

برای این کار؛ ساعات کاری روزانه خود را به بخش های نیم ساعته تقسیم کنیم و به طور دقیق کاری را که در آن نیم ساعت انجام می دهیم؛ بنویسیم. به شما قول می دهم بررسی این نیم ساعت ها به کلی متعجب تان می کند.

با مرتب کردن محل کار خود، می توانیم از اضطراب زمانی کم کنیم

هیچ محصل یا دانشجویی نمی تواند روی میزی درس بخواند که پر از کاغذ باطله؛ مدادهای شکسته و کتاب های جورواجور است؛ هیچ مدیری نمی تواند از کشوهای بهم ریخته و فایل های نامرتب ؛ نتیجه گیری صحیحی از عملکرد خود به دست آورد.
ساماندهی کردن محل کار می تواند سطح عملکرد ما را به گونه ای محسوس بالا ببرد. از نحوه قرار گرفتن وسایل؛ رنگ آمیزی و نظم و ترتیب یک اتاق می توانیم درباره شخصی که از آن جا استفاده می کند به اطلاعات زیادی دست پیدا کنیم. مطمئن باشیم که وضعیت اتاق تاثیر زیادی بر ذهنیت دیگران نسبت به ما دارد.
هر اندازه در مرتب کردن محیط کار و زندگی مان تاخیر کنیم؛ به همان اندازه انجام آن سخت تر می شود. کار در محیط نامنظم باعث می شود که وقت زیادی را تلف کنیم. آیا شما این را می خواهید؟!

تمرین

 

  1. امشب ساعات مفید روز خود را بنویسید و برنامه ریزی کنید که فردا ساعات مفید بیشتری داشته باشید.
  2. اگر کاری به شما محول شده و فرضا ده روز مهلت انجام آن را دارید ؛ طوری برنامه ریزی کنید که آن کار هشت روزه تمام شود. این امر از اضطراب شما می کاهد.
  3. اگر قرار است کاری را از فردا آغاز کنید؛ مقدمات آن را امروز آماده کرده و نیز مقداری از کار را همین امروز انجام دهیم.
  4. به هر یک از وسایل خود جایگاهی اختصاص دهید؛ تا همه چیز سرجای خودش باشد.
  5. همین الان از جا برخیزید و کوچک ترین آثار بی نظمی را از بین ببرید. از یک گوشه شروع کنید و به انتها برسید.

به این جمله بیندیشیم :
« همیشه طولانی ترین سفرها با اولین قدم ها آغاز می شود. »

چگونه از زمان استفاده می کنیم؟!

بیشتر افراد به فرصت هایی که در طول روز هدر می رود توجهی ندارند. یکی از راه های استفاده بهینه از زمان؛ بررسی این نکته است که در حاضر چگونه از وقت خود استفاده می کنیم.
هنگام رفتن به محل کار به روزی که در پیش رو داریم فکر کنیم . این کار باعث می شود تا مراحل انجام کارها در ذهن ما مرتب شوند.

عملکرد زمانی خود را بالا ببریم

برای اینکه عملکرد خود را در کوتاه مدت بالا ببریم چه کنیم؟!
برای این مهم می توانیم فهرستی از کارهایی را که باید انجام دهیم تهیه کنیم و در طول روز چندین بار مطالعه کنیم. اگر کار جدیدی اضافه شده است؛ آن را در فهرست بنویسیم و کارهایی که انجام داده ایم؛ خط بزنیم. اگر می خواهیم کارکرد خود را در دراز مدت بالا ببریم؛ سعی کنیم اصلاحاتی که در برنامه ایجاد می کنیم عمیق تر باشد. الگو هایی را که از آن ناراضی هستیم؛ خلاصه عادت بد خود را؛ شناسایی کنیم. زمانی که موفق به شناسایی موارد مشکل آفرین شدیم؛ برای رفع آن ها به خودمان وقت کافی بدهیم و با حوصله به آن ها بپردازیم .
یکی از الگوهای غلطی که می تواند در روند کار مشکل ایجاد کند؛ استفاده نامناسب از ساعات کار و استراحت است. متاسفانه تعدادی از مدیران و کارمندان تصور می کنند با کم کردن ساعات استراحت کارایی خود را بالا می برند؛ در حالی که این طرز تفکر صد در صد اشتباه است. مثلا از نیم ساعت وقت نهار خود استفاده نمی کنند . به سرعت و با عجله غذای خود را در چند دقیقه صرف می کنند و پشت میز کارشان بر می گردند. این کار نه تنها صرفه جویی در کار نیست؛ بلکه اتلاف انرژی محسوب می شود. برای ارتقای کارایی؛ پشت میز نشستن ملاک نیست؛ بلکه میزان دقت و تمرکز ما بر آن چه انجام می دهیم مهم است.

درصد کارهای خود را مشخص کنیم

به عنوان مثال؛ یک شرکت صنعتی در نظر دارد ۶۰ درصد وقت خود را در قسمت برنامه ریزی و توسعه صرف کند. برای کارهای در دست اقدام ۲۰ درصد و برای کارهای روزمره نیز ۲۰ درصد وقت بگذارد یا یک معلم در کلاس ۳۰ درصد وقت خود را به پس گرفتن درس هفته گذشته از دانش آموزان اختصاص می دهد؛ ۶۰ درصد به درس جدید و ده درصد به حضور و غیاب و صحبت های خارج از محدوده درس می پردازد.
شما هم وقت خود را درصد بندی کنید و مراقب باشید بیش از آن چیزی که لازم است برای کارهایی که وقت کمی در نظر گرفته اید؛ صرف نکنید.
هر روز الگوی کاری خود را با الگوی مطلوبی که بر اساس درصد ها مشخص کرده ایم مقایسه کنیم و مطمئن باشیم که زمام و اختیار زمان را از دست نداده ایم.
خانم خانه داری را می شناختم که از روی تجربه موفق شده بود زمان خود را فهرست بندی کند. او از ساعت شش صبح تا چهار بعد از ظهر خود را درصد بندی کرده بود. ۳۰ درصد وقت را به جمع و جور و نظافت می پرداخت؛ « حدود سه ساعت» ؛ ۳۰ درصد خرید و رفتن به خشکشویی؛ « حدود سه ساعت » ؛ بیست درصد آشپزی؛ « حدود دو ساعت » ؛ ۱۰ درصد مکالمه ی تلفنی با دوستان و خانواده؛ « یک ساعت » ؛ ۱۰ درصد استراحت و خوردن چای؛ « حدود یک ساعت » . او بدون آن که دستورالعملی در زمینه مدیریت داشته باشد؛ یکی از اساتید مدیریت به حساب می آمد.
یادمان باشد تا زمانی که ندانیم برای فردا چه کاری می خواهیم انجام دهیم؛ برای امروز نیز نمی توانیم تصمیم گیری کنیم. در استفاده ی بهینه از زمان ؛ برنامه ای موفق می شود که در آن اهداف آینده مشخص شده باشد.

ممنون از اینکه با ما همراه بودید دیدگاه و تجربیاتتان را درباره این موضوع با ما و دیگر مخاطبان دیدوشنو به اشتراک بگذارید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Solverwp- WordPress Theme and Plugin