رسانه اینترنتی دیدوشنو
0

تصور کردن رویاها; تجسم نتیجه یا مراحل رسیدن؟

تصور کردن رویاها; تجسم نتیجه یا مراحل رسیدن؟
بازدید 921

تصور کردن رویاها

تصور کردن رویاها، تجربه‌ای که همه ما حداقل یکبار آن را امتحان کرده‌ایم. همه ما در این باره شنیدیم، به عنوان مثال: «اگر بتوانی تجسمش کنی، آن را جذب می‌کنی و به آن دست پیدا می‌کنی.» به عبارتی به ما القا شده که اگر خود را در حال ملاقات با شریک ایده‌آل زندگی‌مان، برنده شدن جایزه نوبل یا پایان نگارش کتاب‌مان و… تصور کنیم، به احتمال زیاد موفق می‌شویم آنها را بدست آوریم.
اما آیا دقیقاً آنچه که تجسم می‌کنید را بدست می‌آورید؟ چرا برخی با تصور کردن به اهدافشان می‌رسند و برخی نه؟ در ادامه در مورد نحوه موثر تصور کردن صحبت می‌کنیم:
حتما برای شما هم پیش آمده چشمانتان را بستید و خودتان را در شرایطی که به اهداف‌تان رسیده‌اید تصور کردید، لحظه‌ای شیرین که حتی می‌تواند لبخند را روی لبانتان بیاورد. برخی باور دارند که وقتی شما خواسته‌هایتان را به تصویر می‌کشید و آنها را تجسم می‌کنید تاثیر مثبت زیادی روی رسیدن به آنها می‌گذارید.این موضوع روی ورزشکاران مختلف هم انجام شد تا قدرت تصور کردن را نشان دهد. در این تحقیقات از ورزشکاران خواستند تا تمام رفتارشان در هنگام انجام ورزش را تصور کنند. این کار باعث شد تا عمکرد آنها در زمان انجام ورزش بیشتر شود. همچنین امروزه از این تکنیک برای درمان بسیاری از بیماری‌های روانشناختی یا ایجاد تغییر در رفتارهای افراد استفاده می‌شود.

تصور کردن موثر

یک راه موثر برای تصور کردن آینده، این است که به جای آنکه صرفاً به مرحله نهایی رسیدن به هدف فکر کنید یا در مورد آن خیال‌پردازی کنید، به فرآیندها، روند و مسیری که در راه دستیابی به هدف باید با آن مواجه شوید، فکر کنید.
دو دانشمند به نام های فام و تیلور، روی دو دسته از دانشجویان مطالعاتی را شروع کردند: دسته اول دانشجویانی بودند که نتیجه نهایی امتحان‌شان را تصور می‌کردند و دسته دوم: دانشجویانی بودند که مراحل رسیدن به نتیجه دلخواه‌شان را تصور می‌کردند. در پایان تحقیقات به نتیجه‌ای بسیار جالب رسیدند:‌ «دانشجویانی که خودشان را در حال مطالعه و کسب مهارت‌های لازم و دانش تصور می‌کردند، در واقعیت، مدت زمان بیشتری را صرف مطالعه کرده و در امتحان نمره‌های بهتری کسب می‌کردند.»
تصور کردن مراحل رسیدن به هدف، به دو دلیل اهمیت زیادی دارد:‌

  1. تجسم فرآیند کمک می‌کند روی گام‌های لازم برای رسیدن به هدف، متمرکز شویم.
  2. تجسم فرآیند و روند، منجر به کاهش اضطراب می‌شود.

چیزی که باعث تفاوت بین تصور کردن هدف نهایی و تصور مراحل رسیدن به هدف می‌شود، یک بازی ذهنی است که در واقع افراد را فریب می‌دهد تا در برآورد زمان واقعی و اینکه هر برنامه تا چه حد ممکن است درست پیش نرود، دچار اشتباه شوند. دانشجویانی که صرفاً نتیجه نهایی را تجسم می‌کردند، کمتر هم درس می‌خواندند.
به قول برایان تریسی، همه چیز بیشتر از بهترین محاسبات‌تان طول می‌کشد تا تمام شود. به این ترتیب به شما پیشنهاد می‌کنم بهترین تخمین‌تان را برای پایان کار داشته باشید و بعد، آن را سه برابر کنید تا به عدد واقعی‌تری برسید. برایان تریسی می‌گوید: «هر وقت یک طرح کسب و کار می‌ریزم، همیشه ۲۰ درصد به کل هزینه‌هایی که می‌توانم شناسایی کنم، اضافه می‌کنم که برای هزینه‌های احتمالی و عوامل پنهان در نظر گرفته می‌شود.»
بنابراین مراقب باشید به جای اینکه صرفاً خواسته هایتان را تجسم کنید، راه های دستیابی به اهداف را تجسم و تصور نمایید.

ممنون از اینکه با ما همراه بودید دیدگاه و تجربیاتتان را درباره این موضوع با ما و دیگر مخاطبان دیدوشنو به اشتراک بگذارید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Solverwp- WordPress Theme and Plugin