رسانه اینترنتی دیدوشنو
0

هشت ویژگی درونی و شخصیتی که افراد کاریزماتیک دارند

هشت ویژگی درونی و شخصیتی که افراد کاریزماتیک دارند
بازدید 1151

هشت ویژگی درونی و شخصیتی که افراد کاریزماتیک دارن

شما از کجا می‌دانید که یک فرد کاریزماتیک می باشید؟ وقتی صحبت از فرد کاریزماتیک و کاریزما می‌شود چه کسی به در ذهنتان تداعی می شوند؟ هیتلر و مارتین لوتر کینگ یا گرگ وال استریت؟ یک موسیقی‌دان معروف؟ یا یکی از دوستانتان؟ ویژگی افراد کاریزماتیک چیست؟

به‌ طورکلی کاریزما را می‌توان این‌گونه بیان کرد: «توانایی افرد برای متقاعد کردن، وسوسه کردن و جذب افراد دیگر به روشی خاص،در بیشتر اوقات برای رسیدن به خواسته های خود». درحالی‌که برخی به این باورند کاریزما یک قدرت درونی است،ولی عده‌ای هم بر این باورند که می‌توان کاریزما را پرورش داد.

وقتی با یک فرد کاریزماتیک روبرو می‌شوید به سادگی می‌توانید تشخیص دهید که او کاریزماتیک است، ولی تشخیص دقیق ویژگی‌هایی که او را فردی کاریزماتیک تبدیل کرده است،کار آسانی نیست. نشانه‌های بسیاری هستند که ممکن است با ویژگی‌ یک فرد کاریزماتیک اشتباه بگیرید.

کاریزما چیست؟

کاریزما ویژگی شخصیتی مغناتیسی و جذابی است که افراد  مجذوب کسی میشوند. گفته می‌شود افرادی که شخصیتی برونگرا، پرانرژی و دوست داشتنی را دارا هستند و به طور طبیعی دیگران را به سمت خود می کشاند،دارای کاریزما هستند.به این ترتیب عموما این چند صفت را جز خصوصیات افراد کاریزماتیک تعریف می‌کنند.
اما برای اینکه چهره کاریزماتیک داشته باشیم نمی‌توانیم فقط به این چند ویژگی محدود شویم.
به علاوه عوامل زیادی در شکل‌گیری ویژگی‌های شخصیتی افراد کاریزماتیک موثر هستند.کاریزما نتیجه‌ی توانایی فرد در برقراری ارتباطات حرفه‌ای می باشد. یعنی کاریزما چیزی است که می‌توان در زندگی یادگرفت.

چطور بفهمیم فرد کاریزماتیکی هستیم؟

افراد کاریزماتیک رفتارهای گوناگونی از خود نشان می‌دهند.اگرچه بسیاری از این رفتارها را نمی شود اندازه‌گیری کرد، اما مشخص کردن برخی از ویژگی های افراد کاریزماتیک را می‌توان برای ارتقای روابط و آینده‌ی شغلی خود تقویت می کنند.
یک شخص کاریزماتیک کاری می‌کند که افراد حاضر در اطرافش احساس راحتی بیشتری کنند.همین آرامش را می‌توان هم با لحن حرف زدن و هم با زبان بدن ایجاد کرد.برای مثال این فرد در یک مراسم رسمی خودش را با یک لبخند روی صورت معرفی می‌کند تا طرف مقابل با او احساس راحتی کند.
یک نشانه‌ی دیگر این است که هنگام حرف زدن دیگران به آنها توجه کنید توجه داشته باشید.شاید برخی این مورد را یک جور نشانه احترام و ادب  بدانند،اما نثبت به شرایط می‌تواند در حوزه‌ی تعریف کاریزما قرار داشته باشد. برای مثال اگر وقتی شخصی در حال صحبت کردن است به جای چک کردن گوشی خود به او توجه کنید. این کار باعث می‌شود که شما با اعتمادبه‌نفس و باهوش به نظر برسید.

ویژگی های افراد کاریزماتیک

ویژگی‌های بسیاری در شکل‌گیری شخصیت کاریزماتیک نقش دارند. به‌طورکلی تقریباً همه‌ی شغل ها به سطحی از مهارت‌های ارتباطی و بین فردی نیازمندند.ازاین‌رو می‌توان گفت که سطح خاصی از کاریزما برای تمام شغل‌ها و حرفه‌ها لازم است.
چهره‌های معروف و سرشناس بسیاری از کاریزما برای تشویق و تهیج مردم برای رسیدن به آن اهداف خاصی که دارند استفاده میکنند.این هدف خاص  می‌تواند خرید چیزی باشد یا طی کیلومترها مسیر برای شرکت در یک فستیوال موسیقی.این شخصیت‌های کاریزماتیک تعداد زیادی طرفدار و دنبال کننده را برای خودشان یا هدفشان جذب کرده‌اند.
البته که شخصیت‌های کاریزماتیک می‌توانند برای جامعه خطرناک هم طلقی شوند زیرا در طول تاریخ رهبران بسیاری از کاریزمای خود برای راه‌اندازی یک جنگ،تصویب یک لایحه و فرمان یا پیشبرد مقصد سیاسی خود استفاده کرده‌اند.

بیایید ببینیم افراد کاریزماتیک چه ویژگی هایی دارند؟

تأثیرگذاری یا متقاعد کردن

شاید بشود این مورد را مهم ترین ویژگی افراد کاریزماتیک دانست. روان‌شناسان معتقند که افراد کاریزماتیک این توانایی را دارند که  به راحتی روی دیگران تأثیر بگذارند؛اما تأثیرگذاری دقیقاً به چه معنا می باشد؟ تأثیرگذاری به معنای توانمندی یک فرد در رهبری و نشان دادن حضور خود و شناساندن خود به اطرافیان است؛بنابراین می‌توان این‌طور گفت که تأثیرگذاری از چند مؤلفه متشکل است از حضور در جامعه و رهبری خوب بودن.
تعریف «حضور» کمی مشکل است اما عمدتاً به این موضوع اشاره دارد که یک فرد تا چه حد در بین یک گروه از مردم برجسته و قابل ‌ملاحظه می باشد. افرادی که در جمع  دارای اعتمادبه‌نفس، پرشور، امیدوار و سازگار با هر نوع شرایط هستند.
روش‌های رسمی و غیررسمی متنوعی برای یادگیری مهارت های کاریزماتیک بودن لازم است.به عنوان مثال مهارت‌های رهبری یک فروشنده کاریزماتیک ممکن است در خلال انجام یک پروژه گروهی شکوفا شود یا هنگامی که برای آرام کردن یک وضعیت دشوار و خطرناک کنترل اوضاع را به دست می‌گیرید.

مثبت اندیشی

یکی دیگر از مشخصات افراد کاریزماتیک منفی باف نیستند.اغلب افراد کاریزماتیک تمایل دارند که در مورد آینده خوش‌بین باشند.مثبت‌اندیشی به نوبه خود یک حس اعتماد به نفس و سرسختی را به فرد منتقل می‌کنند و تحمل و توان فرد را نسبت به شکست‌ها افزایش می‌دهد.
طبق تحقیقات روانشناسی فروش، چنانچه به فردی خوش‌بین باشیم،به انجام کارهایی که می‌خواهد لاقه پیدا میکنیم. پس کاریزما اینجا به کارمان می آید.
برخی از آدم ها اعتقاد دارند که مثبت اندیشی واگیر دار است.درکل می‌توان گفت که این نگرش درستی است.مثبت‌اندیشی در مذاکره و حل اختلاف و جلب نظر دیگران بسیار مفید است.

خوش برخورد بودن

یکی از مهم‌ترین ویژگی افراد کاریزماتیک خوش برخوردی آن‌ها است.یک فرد خوش‌برخورد کسی است که با همه رفتار دوستانه‌ای دارد و می‌تواند با هرکسی گفتگوهای هیجانی و تأمل برانگیزی داشته باشد.
یک فرد خوش‌برخورد همچنین از هرگونه اختلاف و درگیری دوری می‌کند و در شرایط پر تنش آرامش و شأن خود را نگه میدارد؛ بنابراین یک فرد کاریزماتیک کسی است که می‌تواند گروهی از افراد را با هدف یا ایده‌ای مشترک گرد هم آورد.
یک شخص کاریزماتیک باید خوش برخوردی را با تمرین زیاد در جنبه‌های مختلف زندگی خود پرورش دهد. این کار نیز به او کمک می‌کند که بتواند بیشتر درباره مردم بیاموزد و از نظر احساسی و اجتماعی توانمندتر شود. 

مهارت شنیدن

هر فرد موفقی در مقطعی از زندگی خود یک شنونده‌ی مشتاق و حریص بوده است.ما در حال حاضر در عصر شبکه‌های اجتماعی زندگی می‌کنیم.یکی از ویژگی‌های این دوران این است که مردم دیگر خیلی روی چیزی وقت نمی‌گذارند و سریع از آن می گذرند (اصطلاحا همه چیز را Scroll‌ می‌کنند). بدیهی است در چنین دورانی اگر با دقت به حرف‌های همکار یا عشق خود گوش کنید بسیار بیشتر از قبل موردتوجه قرار می‌گیرید.

در بحث گوش دادن و شنیدن صحبت‌ های دیگران،گزینشی عمل نکنید. احتمالاً گروه‌های چت را دیده‌اید که اعضای آن بی‌وقفه با یکدیگر چت می‌کنند. حال شخصی را درون همین گروه در نظر بگیرید که به دقت در حال گوش دادن است و گاهی هم در گفتگوهای آن‌ها شرکت می‌کند.این فرد به احتمال خیلی زیاد یک شخص کاریزماتیک است.
فردی که می‌خواهد توانایی خود برای برقراری روابط سالم و کاربردی را توسعه دهد باید مهارت‌های گوش دادن فعال را تقویت کند.این مهارت برای برقراری ارتباط با افراد دیگر الزامی می باشند.
به احتمال زیاد شنیده‌اید که می‌گویند افراد کاریزماتیک بیشتر حرف می‌زنند؛ اما این صحیح نیست.حقیقت این است که ویژگی‌های رفتاری زیادی وجود دارد که مردم جذب آن‌ها می‌شوند و آن‌ها را جزء ویژگی‌های یک فرد کاریزماتیک به حساب می آیند.

توانایی رهبری

رهبری، اصلی‌ترین ویژگی افراد دارای شخصیت کاریزماتیک می باشد. برای بررسی این ادعا ازم است به ویژگی‌های شخصیتی رهبران برجسته دنیا و مدیران اجرایی شرکت‌های بزرگ دقت کنید.تمامی این افراد علاوه بر اینکه برای دیگران بسیار الهام‌بخش می باشند،همیشه از چیزی صحبت می‌کنند که عموم مردم از آن خوششان می‌آید.
یک رهبر خوب به کسی می گویندکه برنامه و هدف داشته باشد. رهبر کارتیزماتیک تصمیمات جسورانه و بحث‌برانگیزی می‌گیرد که بسیاری با آن مخالف هستند،اما ایمان آن‌ها به موفقیت و توانایی‌های خود از آن‌ها یک شخصیت کاریزماتیک ایجاد میکند.

همدلی

یکی از نشانه های فرد کاریزماتیک که شاید خیلی مورد توجه قرار نگرید، همدلی است. شاید از خودتان بپرسید مگر امکان دارد کسی با مهربانی توانسته باشد در جامعه محبوب شود و اعتبار به دست بیاورد؟ خب در جواب شما باید بگوییم که بله افراد زیادی بوده‌اند که با عشق بزرگشان قلب میلیون‌ها نفر در سراسر جهان را به دست آورده اند.
همدلی باعث سرزندگی و نشاط روح ما می‌شود. پیدا کردن فرد همدل در میان این همه بی‌عدالتی و هرج‌ومرج،خیلی سخت است. مثلا اپرا وینفری بدون شک مشهورترین مدیر رسانه‌ای، بازیگر، مجری تلویزیونی و خیر و نیکوکار حال حاضر است. وینفری کسی است که همه‌ی این عناوین را به تنهایی و بدون کمک هیچ‌کسی به دست آورده و به همه ما نشان می دهد که یک زن سیاه‌پوست تا کجا می‌تواند ارتقا و رشد کند و موفق شود.به جرئت می‌توان گفت که او یکی از کاریزماتیک‌ترین اشخاص قرن 21 می باشد.

تیزهوشی

شاید تابه‌حال توجه کرده باشید که پاسخ برخی از افراد به یک جوک، از خود جوک خنده‌دارتر است.این رفتار نشان‌دهنده‌ی ذهن هوشیار و آگاه آن شخص است.تیزهوشی یکی دیگر از نشانه‌هایی است که باعث تمایز یک فرد کاریزماتیک با افراد عادی می‌شود.
بخسی از تیز هوشی مربوط به انتخاب درست با دقت کلمات و جملات می شود،اما مهارت های مربوط به گوش ادن نفقش حیاتی تری را در این مورد ایفا می کنند خیلی از افراد فکر می‌کنند که تیزهوشی با IQ به هم ربط دارند؛ اما تیزهوشی مثال های گوناگونی دارد،افراد حاضرجواب بامزه و تیزهوش هستند. حتی کسی که وانمود می‌کند به چیزی اشتیاق دارد هم می‌توان تیزهوش باشد

اعتماد

بیشتر مردم معتقدند هر کاری را با اعتماد انجام دهید، مردم علاقه زیادی از خود نشان می دهند و به صورت عامیانه سر و دست میشکنند! اعتماد به معنی باورکردن توانایی‌ها و خودباوری‌های یک فرد است که باعث می‌شود که این فرد بتواند تصمیم بگیرد و بر اساس آن عمل کند.
باید به قطعیت و حتمیت چیزی ایمان پیدا کنید.برای برخی این قطعیت می‌تواند بهشت و جهنم و خدا باشد،برای برخی دیگر هم چیزهای ملموس‌تر مثل قدرت، اقتصاد، جامعه، روابط و مانند این‌ها.عامل انگیزشی مهم نیست، دیر یا زود در نهایت اعتماد ساخته می‌شود.مثل تمامی ویژگی‌های رفتاری و شخصیتی که پیش از این در مورد آن‌ها صحبت کردیم،اعتماد هم با تمرین و ممارست دست‌یافتنی است.
اعتماد بیش‌ازحد هم در بسیاری مواقع می‌تواند برعکس عمل کند. برای مثال بسیاری از افراد از اعتماد و نیت پاک دیگران به نفع خودشان و برای رسیدن به مقاصد مالی و اجتماعی و … سوءاستفاده می‌کنند.
برای اینکه بتوانید شخصیت کاریزماتیک خود را نگهدارید لازم  است که انگیزه‌ها و نیات شما خالص و حقیقی باشند.چون تنها افرادی می‌توانند در این مسیر موفق باشند که قلبشان را خوبی فراگرفته و اعمالشان هم دنباله‌روی قلبشان باشد.سایر افراد سرانجام در نقطه‌ای از این مسیر خسته می‌شوند و راه خود را تغییر می‌دهند.

زبان بدن افراد کاریزماتیک

1.برای اینکه بتوانید تعاملات موفقی داشته باشید، باید دقت کنید که دیگران چه برداشتی از شما دارند. زبان بدن نه تنها تاثیر زیادی در اعتماد به نفس افراد دارد، بلکه به شما کمک می‌کند ویژگی‌های کاریزماتیک را در خودتان تقویت کنید.

2.صاف بنشینید. خمیده نشستن یک نشانه بی احترامی است و به طرف مقابل اینطور القا می‌کند که حوصله شما سر رفته است.

3.به پشتی صندلی تکیه دهید. هنگامی که حرف طرف مقابل را گوش می‌کنید اگر به سمت او خم بشوید، اینطور به نظر می‌رسد که به حرفهایش دقت می‌کنید. زمانی که شما شروع به صحبت کنید هم با علاقه بیشتری به حرف‌های شما گوش خواهد داد.

4.از دست‌هایتان کمک بگیرید. هنگام صحبت کردن از حرکات دستهایتان استفاده کنید. هنگامی که مردم ببینند شما چقدر با تحرک داشتن راحت هستید، بیشتر به شخصیت شما اعتماد می‌کنند. اما باید مراقب باشید در اجرای زبان بدن افراد کاریزماتیک، اغراق نکنید.

5.لبخند بزنید. اگر در حال معامله‌ای هستید که جدی است، لازم نیست که مدام حالتی جدی به خودتان بگیرید. لبخند را فراموش نکنید. هنگامی که متوجه شدید منظور طرف مقابلتان چیست با سر تکان دهید، زمانی که افکار او را قبول دارید لبخند بزنید و زمانی که فرد شوخی می کند بخندید.

نتیجه‌گیری

چنانچه بتوانید ویژگی‌ افراد کاریزماتیک که در این مقاله ذکر شد را در خود پرورش دهید و نشانه‌های وجود کاریزما را هم هر روز مطالعه کنید،می‌توانید به یک شخصیت کاریزماتیک تبدیل شوید.
معمولا تشخیص اینکه شما صادق هستید یا فریبکار برای مردم خیلی ساده است،پس سعی کنید تا جایی که ممکن است صداقت و راستی خودتان را حفظ کنید.تاکید بر موفقیت و دستاوردهای دیگران و پوشاندن کاستی‌های آن‌ها یکی دیگر از ویژگی‌های افراد کاریزماتیک است.همانطور که طی مقاله هم تاکید کردیم،افراد کاریزماتیک با دقت کلمات و جملاتشان را انتخاب می‌کنند. برای شروع کار همین 8 نشانه و ویژگی شخصیتی که در این مقاله آورده شده کافی است.
سعی کنید که تمام این رفتارها را هر روز تمرین کنید تا در زمان کوتاهی تبدیل به یک شخصیت کاریزماتیک شوید.به نظر شما چگونه کاریزماتیک باشیم؟ ویژگی دیگری می‌شناسید که به ما برای ایجاد کاریزما کمک کند؟ نظراتتان را با ما در میان بگذارید.

ممنون از اینکه با ما همراه بودید دیدگاه و تجربیاتتان را درباره این موضوع با ما و دیگر مخاطبان دیدوشنو به اشتراک بگذارید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Solverwp- WordPress Theme and Plugin